Tisztelt Lakosság!

A 39. számú főút forgalomelterelésével kapcsolatban a mai nap bejárást tartottunk a COLAS Zrt és az Encs Rendőrkapitányság képviselőivel.

TOVÁBB

Tájékoztatom a lakosságot, hogy az Encsi Rendőrkapitányság - az önkormányzathoz érkezett lakossági bejelentés alapján az önkormányzat kérelmére - engedélyezte róka belterületen történő elejtését. 

Az elejtést irányító és résztvevő személy:

Oravecz Attila, a Bélusvölgye VT. hivatásos vadásza

Az elejtés ideje:

2020. június 15. naptól – 2020. június 18. napig

TOVÁBB

Csütörtökön késő délután, a harangszó elhallgatása után, mely az egész országban felcsendült, Encs Város Önkormányzata a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából megemlékezést tartott.

 

TOVÁBB


KORMÁNY PÁL


1947. JÚNIUS 23-2020. MÁJUS 19.
ENCS VÁROS PRO URBE DÍJASA
AZ ENCSI VÁCI MIHÁLY GIMNÁZIUM NYUGALMAZOTT  IGAZGATÓJA
VOLT ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ, BIZOTTSÁGI ELNÖK

TOVÁBB

Az autópálya és a 3-as számú főút új nyomvonalának befejező munkálataival kapcsolatosan történt egyeztetés a kivitelező cég munkatársaival és az érintett encsi és  forrói polgármesterrel. Az építkezés miatt le kell zárni egy időre a főútra kivezető útszakaszt. Az Encsre, Gibártra, Abaújkérbe tartó forgalom ezt a részt nem használhatja, az ipartelepet Forróval összekötő útszakasz lenne erre alkalmas.

TOVÁBB

Kihirdetésre került 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet megjelöléssel, „A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről” szóló kormányrendelet.

A rendelet 2020. május 18. napjától hatályos, amely eltérést enged az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény szabályaitól.

A rendelet hatálya kiterjed a települési önkormányzat jegyzőjére is azokban a kérelemre induló engedélyezési ügyekben, ahol államigazgatási hatáskörben jár el.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Encsi Polgármesteri Hivatalánál a rendelet szerinti bejelentés fogadására kizárólag a bejelentes@encs.hu e-mail cím szolgál, amely automatikus elektronikus visszaigazolást küld.

 

                                                                                           dr. Szántó Marianna

                                                                                                     jegyző

TOVÁBB