A konferencia második napja 

A második nap rendkívül mozgalmas volt. Lengyel és magyar előadók az uniós források felhasználásáról a vidékfejlesztés területén és az Európa 2020 stratégia prioritásaihoz illeszkedő helyi stratégiákról tartottak előadást.   

Grzegorz Grzunka a „Wrota Wielkopolski” helyi csoport elnöke és Pecsenye Réka az encsi mezőgazdasági vállalkozók nevében ismertették, hogy az Európai Unióhoz csatlakozás után milyen változások voltak a magyar és lengyel mezőgazdasági területeken.

Ezután a helyi stratégiákat (alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaság, városrehabilitáció, társadalombiztosítás) Artur Kosakiewicz, a Kępno alpolgármestere, Dariusz Kowalski, a Városi Házak Adminisztráció társaság Felügyelő Tanácsának tagja, Marta Zurecka, Kępnoi Szociális Központ vezetője és Köbli Gábor, Encsi Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának dolgozója vitatták meg a résztvevőkkel közösen beszélgetés keretében.

  

  

  

 

A konferencia után a vendégek részt vettek Országos Futóverseny kezdésében és meglátogatták a Kępnoi Önkéntes Tűzoltóságot. 

 


2016-07-21 10:45