MAGYAR NAP


Már délelőtt megkezdődött a készülődés, hiszen a férfiak azt a feladatot kapták, hogy népszerű magyar ételeket főzzenek meg. A választás természetesen elsőként a gulyáslevesre esett. Emellett a Kércsi Tibor igazgató úr specialitását a tárkonyos ragulevest készítették el. Mindenki kivette a részét a munkából.


  
  

A kępnoi főtéren több rendezvényt is tartottak a májusi hosszú hétvége miatt. A fesztivál az Európai Unióról szóló kvízzel kezdődött, amelynek során a közönség sokat megtanulhatott a közös Európáról.

 

Ezután a színpadon elsőként Takács Erika, az Encsről érkezett énekesnő következett.

 

A főtéren egy magyar sátor felállítására került sor, amelyben a delegáció tagjai a magyar kultúrát és konyhát mutatták be. A magyaroknak nehéz dolguk volt, hiszen a város lakói megrohamozták a sátrat. Több órán keresztül megtisztelték az encsieket figyelmükkel, érdeklődésükkel.

  

  

  

  
A kępnoiak megnézhettek a hagyományos népviseletet, a magyar képeket és termékeket, amelyeket a vendégek Encsről hoztak. A delegáció tagjai megkínálták a lakosokat a magyar különleges ételekkel és italokkal. A magyar sátor volt az egyik a legérdekesebb fesztivál látnivalói közül. Mindenki nagyon szívesen beszélgett a magyar vendégekkel és megismerkedett a még ismeretlen ételekkel, termékekkel. 

   

Sajnos az időjárás nem kedvezett a kiállításnak, mert erős szél volt, így a sátor oldalára kitett képek nem érvényesültek.  A "Lengyel magyar két jóbarát" feliratú pólók alá alaposan be kellett öltözni.
 


2016-07-21 14:06