Nyugdíjasok farsangja


Hagyományosan idén is megrendezte az Encsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár  az encsi, abaújdevecseri és fügödi nyugdíjas klubok közös farsangi mulatságát a Művelődési Központ színháztermében.
Kércsi Tibor igazgató konferálta fel a Zrínyi Ilona Általános Iskola 1/b osztályos tanulóinak bohócjelmezes táncát, mely megnyitotta a
 jó hangulatú rendezvényt. 

  

  

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő farsangi köszöntője követett. Képviselő úr elmondta, hogy még emlékszik arra, hogy gyerekkorában egy kis faluban is milyen lázas készülődés volt egy-egy iskolai farsangi bálra. Elmondása szerint akkoriban az egyik legnépszerűbb farsangi figura a Zorró volt. Azt a véleményét is közreadta, hogy nemcsak Rióban, Velencében van létjogosultsága a karneválnak, hanem egy kisebb településen, kisvárosban is szükség van néha egy kis önfeledt, vidám szórakozásra, melyhez jó alkalmat teremt a farsang időszaka. Kinyilvánította azt is, hogy a szórakozás nemcsak a fiatalok privilégiuma kell hogy legyen, de a megfáradt szépkorúak is lazíthatnak egy kicsit.  


A Városi Művelődési Központ a kezdetektől főszervezője a közös farsangnak. A kilencvenes évek legelején, még a Hernád étteremben indult ez a program, majd a Bársonyosban és az egykori Kazinczy aulájában folytatódott (akkoriban még fix emelkedő széksor volt a művelődési házban ezért nem volt alkalmas a bálra.) A kezdeti években a szikszói baráti klub is részt vett ezen a mulatságon, később az encsi és településrészi klubok ismerkedéséhez, összefogásához járult hozzá.
Péderi István egy vidám verssel, Molnárné Juhász Éva, az abaújdevecseri nyugdíjasclub vezetője ünnepi gondolatokkal járult 
hozzá az estéhez.

  

Idén, mint oly sokszor eddig Rubi János húzta a talpalávalót, aki valamikor a legendás Rubi Trió tagjaként szintén sokat szerepelt az akkor patináns Hernád étteremben bálokon, lakodalmak alkalmával. Köszönet illeti az est támogatásáért Dr. Hörcsik Richárd képviselő urat, Szeles András polgármester urat, a Pax Hálózatfejlesztő-Gondozási Központot. Az est költségeihez maguk a szépkorúak is hozzájárultak, ezért őket is köszönet illeti. Az est sztárvendége a Tuti Duó, a házigazda, a Művelődési Központ ajándéka volt, mulatós zenéjükkel még találkozhatunk az idei bogrács-csata alkalmával.  


  

  

További képek a GALÉRIÁBAN!


2018-02-13 15:56