A TÁNC VILÁGNAPJÁT ÜNNEPELTÉK ENCSEN!


A Tánc Világnapja április 29-én van. Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy szervezete, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták.

A Nemzetközi táncnap céljai többek között a tánc népszerűsítése, hogy a nemzetek minél nagyobb teret szenteljenek a táncnak az oktatási rendszerben az alapfokú oktatástól egészen az egyetemig.


  


    

Ennek tiszteletére a Csikuska Kulturális Egyesület péntek délelőtt folyamán Veres Zoltán irányításával a Csodavár Óvoda, a Szent László Általános Iskola, a Zrínyi Ilona Általános iskola és a Váci Mihály Gimnázium diákjai közös tánccal ünnepelték meg a Tánc Világnapját. Jó volt látni, hogy kicsik és nagyok egyaránt önfeledten mulatoznak a Városháza melletti parkot birtokba véve!

Az este a nem régiben elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutatóra emlékeztek a Szent László Katolikus Általános Iskolában. Fellépett a Bubulyka Tánc-és Énekegyüttes, a Libabőr Népművészeti Egyesület, a Csikuska Táncegyüttes és a Parapács Zenekar. Az esemény táncházzal zárul.

 


2018-04-29 18:28