Magas színvonalú kultúra határok nélkül


Encsen is megemlékeztek a Magyar Kultúra Napjáról. A Kultúra határok nélkül rendezvényén Felvidékről érkezett előadók adtak műsort.

  

Kedden este a Városi Művelődési Központ színháztermében gyűltek össze a kultúrát kedvelők. A Himnusz elhangzása után a köszöntőt Szeles András, Encs város polgármestere mondta.Néhány éve alapította az Encsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár a Városunk kultúrájáért díjat, melyet 2019-ben a már 30 éve megjelenő Encsi Hírek kapta. A díjat ezúttal Szeles András adta át a főszerkesztőnek, Radeczki Évának. A szerkesztőbizottság jutalma egy vacsora meghívás az Anyukám mondta étterembe. Az újság gondozását az Encsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár végzi, így Kércsi Tibor intézményvezetőnek is köszönetet mondott polgármester úr.

Ezt követően a Sipos Dávid, Vadkerti Imre, Zsapka Attila trió adott Tiszta szívvel címmel egy fantasztikus koncertet. A trió 2014 tavaszán állt össze elsősorban azzal a céllal, hogy közelebb hozza a fiatalok számára talán már idegennek és ismeretlennek tűnő 70-es 80-as évek értékes magyar dalait, valamint a verséneklés varázsát. A dalok és versek két akusztikus gitár és fúvós hangszerek kíséretében szólaltak meg. A fiatal célközönség mellett az idősebb generáció számára is nagy élményt jelent a műsor. Új színfoltot jelentett az encsi közönség számára Böröczki Mihály felvidéki költő néhány Zsapka Attila által megzenésített verse.

  

  

Nagyszerű élménnyel távozhattak a résztvevők.

 


2019-01-23 14:43