NEMZETI ÜNNEP ENCSEN


Csütörtökön este tartotta Encs Város Önkormányzata megemlékezését az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 171. évfordulójának tiszteletére az Encsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. Az ünnepség előtt koszorúzásra került sor forradalmár költőnk, Petőfi Sándor szobránál, a Városi Galéria előtt.


  

  

Az ünnepi beszédet Konyor Judit önkormányzati képviselő, a Fügödi Településrészi Önkormányzat elnöke mondta.


A műsort a Szent László Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói adták. A színvonalas előadást Boczán Zsófia és Veres Zoltán állította össze és tanította be.

  

  

  

A megemlékezés során kerültek átadásra az Encs Város Önkormányzata által alapított helyi kitüntetések.

2019-ben az „Encs Város Közoktatásáért” kitüntetést Kelemenné Simon Mária, az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítója, a Fügödi Tagiskola vezetője, Rácz Lászlóné, a Szent László Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Zsák Anikó, az Encsi Váci Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanára kapta.

Encs Városért a Közösség Szolgálatában” kitüntetést dr. Basista Vladimir fogorvos és Bialkó Tibor tűzoltó ezredes, az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője kapta.
2019-03-15 19:23