Sportsikerek a Váciban

Újra országos döntőben a Váci labdarúgó csapata


Jelentős sport sikereket ért el az elmúlt hetekben a Encsi Váci Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium labdarúgás terén.

Labdarúgó csapata a Diákolimpia V-VI. korcsoportjában, kispályás labdarúgásban az elmúlt évhez hasonlóan bejutott az országos döntőbe.

A megyei elődöntőben a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola csapatát 2:1-re, a Kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium csapatát 3:1-re, míg a Kazincbarcikai Don Bosco csapatát 2:0-ra verve jutott a megyei döntőbe.


  

A megyei döntőt április 11-én rendezték a Diósgyőr műfüves pályáin, ahol először  Miskolc Fáy Szakközépiskola csapatát 2:0-ra, az Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskoláját  3:0-ra, majd a Miskolc SZC Berzeviczy csapatát 1:0-ra vertük meg. A csapat így a megyei döntőt megnyerve, képviseli Borsod-Abaúj-Zemplén megyét Szombathelyen 2019. május10-12 között megrendezésre kerülő országos döntőben, ahol az ország 20 legjobb csapata fog versenyezni egymással Magyarország diákolimpia bajnoki címéért.


A csapat tagjai:

Álló sor: Kuszkó Sándor, Sontra Péter, Csengő Attila, Bodnár Máté, Rakaczki Bálint, Ferenczi Viktor, Fülöp Milán

Első sor: Sándor Valentin, Tóth Bálint, Szakálos Zsombor, Nagy Dániel.

A csapat felkészítője: Kuszkó Sándor

A másik, nem kevésbé szép eredmény a Fair Play Kupában született. Az iskola 3 csapattal vett részt az idei versenykiírásban. Ebben a sorozatban csak igazolással nem rendelkező gyerekek játszhatnak. Ősszel, és tavasszal a Váci bonyolította le az encsi csoportselejtező mérkőzéseit.

  
Az összesített eredmények alapján a Vipiti nevű csapat jutott a megyei döntőbe, amit 2019.április12-én a Miskolci Egyetem műfüves pályáin rendeztek meg. A csapat itt 9. helyezést ért el.


A csapat tagjai:

Álló sor: Kocsis Erik Donát, Bujnóczki József, Fazekas Bence, Mida Botond Boldizsár, Takács Ádám, Palkó Patrik.

Guggolnak: Paul Róbert, Dézsi Tamás, Lasztóczi Patrik, Kozák András.

Felkészítő tanár: Kuszkó Sándor


2019-04-15 16:09