ENCS VÁROS KUPÁJA-SZEPESI LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY


Encs Város Kupája Sakk verseny zajlott 2019. május elsején az Encsi Városi Művelődési Központban. A rendezvény Szepesi László Emléktorna, emlékezve a 2012-ben elhunyt sportvezetőre, aki sokat tett az encsi sakkszakosztály elindításáért és fenntartásáért.

A verseny két teremben zajlott. A nagyterem a gyakorlottabb, inkább felnőtt versenyzőknek adott helyet, míg a klubteremben a kicsik sakkoztak.

A versenyt Szeles András, Encs város polgármestere nyitotta meg. A további teendőkről Urbán Dénes, az Encsi Városi Sport Club sakk szakosztályának vezetője, valamint Szilvási Marcell versenybíró beszélt. A mintegy 60 induló sorsolásos 9 fordulós versenyen mérte össze tudását.


A díjakat Szeles András polgármester adta át. A szoros verseny azonos pontszámokat eredményezett. A szerencse azonban úgy hozta, hogy minden 6 és a feletti ponttal rendelkező sakkozó díjazott lett. Az első tíz helyezet:

  1. Papp Levente             Miskolci Kisbocsok
  2. Éberth Zoltán Béla      Mezőkövesd
  3. Dr. Emődi Barnabás    Debrecen
  4. Zámbó Zoltán             DVTK
  5. Hidegh Lajos              Encs VSC
  6. Varga Barnabás          Miskolci Kisbocsok
  7. Ligárt Tamás              Encs VSC
  8. Barabás Tibor             Mezőkövesd
  9. Balogh László             Szerencs
  10. Pető János                  Miskolc

 

A legjobb senior versenyző: dr. Horváth László  Nyíregyháza

A legjobb női versenyző:        Lazsádi Kerka Lilla  DVTK

 A legjobb abaúji versenyző:     Szilvási Marcell EVSC

 A versenyzők a szervező Encs Város Önkormányzat, az Encsi Városi Sport Club és nem utolsó sorban a helyet adó Encsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár jóvoltából nagyon finom babgulyást kaptak.

    

A kisteremben bár kevesebb fordulóval, de ugyanolyan lelkesedéssel játszották végig a gyerekek a napot. Köszönjük Encs Város Önkormányzatának, Forró Község Önkormányzatának, nem utolsó sorban Bondár Elek tanár úrnak, hogy a fiatalok külön játszhattak. Jutalmuk ajándékcsomag mellett kupa is volt.

Az első helyet Bodolai Bendegúz szerezte meg testvére Bodolai Hunor előtt. A harmadik helyet,

Eredményes, jó hangulatú napot zárhattak a résztvevők.


2019-05-08 19:43