Rendkívüli ülést tartott Encs város Képviselő-testülete


Elsőként az Encsi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsőde 2019/20. tanévi paramétereit határozták meg. A tagintézményekkel együtt 12 csoport működésére adott engedélyt. A csoportok átlaglétszáma a törvény szerint 25 fő, de az intézmény kérésére a gyereklétszámra való tekintettel 20% emelést engedélyezett minden csoportban. A személyi feltételek tekintetében a 6 óvónői állást hirdet meg a nyáron az óvoda vezetője.
  

A Borsod-Abaúj-Zempléni Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány egyik alapítója az önkormányzatunk. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség megkeresése alapján kiderült, hogy az alapítvány nem működik törvényesen. Ezért az alapítvány előreláthatóan megszűnik.

A nyersanyag norma emelése szeptember 1-től elkerülhetetlen, hiszen az alapanyagok és szállítás ára is emelkedett.

Elfogadták a képviselők az augusztus 20. alkalmával átadandó kitüntetéseket. Módosították a település Gördülő Fejlesztési Tervét, mely a szenyvízhálózat meghibásodása miatt vált szükségessé.

Elkészült Encs energia terve, mely a pályázatok benyújtásához szükséges volt. A városnak nem került pénzébe, mert egy Megyei Önkormányzat által benyújtott pályázat költségéből fedezték.

Elhangzott a bejelentések között, hogy a Lutherm Kft. június 21-én nyílt napot tart. Számos kedvezménnyel várják az érdeklődőket. Emellett felajánlják, hogy az önkormányzat egyik intézményébe ajándékként beszerelnek egy klíma berendezést. A képviselők javaslata a Pax Hálózatfejlesztő Gondozási Központ közösségi helyiségébe kerül.


2019-06-11 10:17