Építsd újra önmagad!-HIKO HONKYOKUSHIN ALAPÍTVÁNY


Utánpótlást is toboroznak az edzések

Verejtékben úszó, mégis jókedvű arcok fogadják a látogatókat Encsen az általános iskola tornatermében. A karate és DORS edzéseket Géczi Csaba edző irányításával végzik itt rendszeresen a vállalkozó kedvű helybéliek, mintegy újraépítve ezzel egészségüket.

Három megye harminc településén, hatezer résztvevő bevonásával zajlik az a program, melyet a HIKO HONKYOKUSHIN ALAPÍTVÁNY indított útjára. A különböző mozgásformák megismertetésének köszönhetően a résztvevők nem csak fittebbek és energikusabbak lesznek, de megelőzhető különböző krónikus betegségek kialakulása, mentálisan stabilabbá válnak, hosszútávon pedig a munkaerőpiacon is sikeresebbek lesznek.

Encsen a már régóta működő kyokushin karate edzésekre épül a program. Az edzéseket irányító Géczi Csabát arról kérdeztük, vajon miként fogadták a helyiek ezt a lehetőséget:

- Örömmel fogadtuk a megkeresést. Belekóstoltunk a Nippon Zengo-ba is, de a fő edzésfajta nálunk a karate és a DORS. Általában a bemelegítés még közös, aztán szétválik a két csapat. Ennek a programnak köszönhetően a karatésok létszáma is nőtt, hiszen a DORS edzésre érkező szülők sok esetben magukkal hozták gyermekeiket is, akiknek megtetszett a küzdősport. Jó látni, hogy legalább tíz kezdő fiatalunk van ennek köszönhetően.

- Először a DORS edzést próbáltam ki, itt tetszett meg a karate - erősítette meg Juhász Evelin, aki immár kyokushinra jár.

- Szerintem nagyon fontos a mozgás és örülök, hogy egyre többen szakítanak rá időt - tette hozzá Bársony Bettina, aki szintén edzőként segíti a programot.

Mivel már hosszú hónapok óta zajlanak a foglalkozások, azok, akik az edzések „kemény magját” alkotják, egyre inkább érzik, milyen pozitív hatással van életükre a rendszeres mozgás. Az edzéseken valóban mindenki 100 százalékosan odateszi magát. Akik rendszeresen járnak, jobban érzik magukat a bőrükben, hiszen a napi stressz levezetésére, feszültségoldásra is tökéletes ez a mozgás.

- Óriási dolog, hogy sok fiatalt sikerült felállítani ezáltal a számítógép mellől - mondta el Juhász György. – A sport ugyanis nem csak a testet formálja, de a szellemisége is nevel.

Az EFOP-1.8.6-17-2017-00015 azonosító számú – „A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén - Építsd újra önmagad” elnevezésű pályázat keretében megvalósuló ingyenes edzéseken túl a sporteszközöket, felszerelést, táplálékkiegészítőket is az alapítvány finanszírozza, emellett sportfesztiválokon és edzőtáborokon történő ingyenes részvételi lehetőséget is biztosítja.

A szabadidős sportok, különböző mozgásformák közül a szintén a pályázat keretében felkészített edzők az alapítvány profiljához legjobban illeszkedő sportágakat illetve edzésmódszereket alkalmazzák, mint a kyokushin karate, a Nippon Zengo torna és DORS funkcionális edzés. Mindezeknek köszönhetően a résztvevők fittebbek, energikusabbak lesznek a program végére, ami hozzájárul az egészségük megőrzéséhez, egészséges fizikumuknak és szellemüknek köszönhetően akár a munka világába való visszatéréshez is.

 https://drive.google.com/open?id=1AZFptbga0jmfuN8dyUnCRSHOmU1UNU-p

Kapcsolódó dokumentumok:


2019-08-12 11:18