HIRDETMÉNY a hó eltakarításról és síkosság-mentesítésről


Tisztelt Ingatlantulajdonos!

 

A meteorológiai előrejelzések alapján 2019. december 1-jén beköszöntött a tél és már az első naptól kezdve havazásra számíthatnak a közlekedők. A csapadékkal járó időjárás okozta károk megelőzése érdekében tisztelettel kérem, hogy az Ön tulajdonában/használatában lévő ingatlan előtti járdaszakasz téli tisztántartását elvégezni szíveskedjen!

Az ingatlanokkal határos járdaszakasz hó-eltakarítása, síkosság-mentesítése lakossági feladat, hiszen a köztisztaság és településtisztaságról szóló 14/2014. (IV. 15.) önkormányzati rendelet 5. §. (1) bekezdés d) pontja szerint az ingatlantulajdonos köteles gondoskodni az ingatlannal határos járdaszakasz hó-eltakarításáról, síkosság-mentesítéséről.

Önkormányzatunk a közterületek síkosság-mentesítéséről és hó-eltakarításáról a Városgazda Kht. útján gondoskodik. A rendszer részét képező rendezett tisztán tartott járdák megléte azonban az ingatlantulajdonosoknak is érdeke.  

A hó-eltakarítás és síkosság-mentesítés megoldása és biztosítása így közös érdeke és felelőssége a település lakóinak és önkormányzatának.

 

Kérem Önöket, hogy az ingatlannal határos járdaszakasz hó-eltakarításával és síkosság-mentesítésével, tisztán tartásával biztosítsuk együtt az esetlegesen felmerülő csapadékos időjárás okozta károk megelőzését!

  

Mikola Gergely

polgármester

 

 

 


2019-12-03 09:26