Kereső

Encsi Egészségfejlesztési Iroda


Eseménynaptár

POLGÁRMESTERI INTÉZKEDÉSEK

Tisztelt Lakosok!

A következőkben összefoglalom a koronavírussal kapcsolatos polgármesteri intézkedéseket.


Külföldről hazaérkező encsi lakosok figyelmébe

Amennyiben az elmúlt időszakban külföldön tartózkodott, kérjük jelezze az onkormanyzat@encs.hu-ra, vagy a +36 46 385 611 telefonszámon, az alábbi adatokkal:

-Kikkel, hol tartózkodtak, és mikor érkeztek haza;

-A következő időszakban hol fognak tartózkodni;

- A megadott tartózkodási helyen kikkel élnek egy háztartásban;

Bármilyen országból érkeztek haza, kiemelten kérjük önöket, hogy éljenek az önkéntes karantén lehetőségével, felelősséget vállalva társaink érdekében.

Polgármesteri Hivatal

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása 2020.03.17-től visszavonásig szünetel. Kérjük a lakosokat, hogy telefonon a +36 46 385 611, vagy online intézzék az ügyeiket.

Óvoda és bölcsőde

2020. március 17-től visszavonásig az óvodában és a bölcsődében ügyeleti rendszer fog működni. Kérjük a szülőket, hogy akinek lehetősége van, ne hozza be az intézménybe a gyermekét.

Étkeztetés

2020. március 17-től visszavonásig a PAX Hálozatfejlesztő-Gondozási Központ tálalókonyháján történő és elviteli rendszerű vendégétkeztetést felfüggesztjük.

Legkésőbb 2020. március 19-től elindul a szünidei étkeztetés a nyári étkeztetéshez hasonló módon. A holnapi napon minden érintetthez megérkezik a határozat, mikor és milyen rendszerességgel tudja átvenni a gyermek az ételt.

Encsi Területi Egészségügyi Központ

A TEK épületében történő szakorvosi feladatellátásban a következő időszakban változások történnek. Ezek nem befolyásolják a háziorvosi ügyeletellátást, amely továbbra is működni fog. Kérjük, figyeljék az Encsi Területi Egészségügyi Központ által kiadott intézkedéseket, amelyet a TEK facebook oldalán, weboldalán, illetve Encs város hasonló oldalain is el tudnak érni.

Encsi piac

2020. március 16-tól visszavonásig az encsi piacon csak élelmiszerpiac működhet, a szokásos időben megtartva.

Encsi Művelődési- és Sportközpont, Könyvtár

Az Encsi Művelődési- és Sportközpont, Könyvtár minden rendezvényt lemond, 2020. március 21-től 2020. április 19-ig, vagy visszavonásig.

Segítség a 65. életévüket betöltötteknek

Encs Város Önkormányzata a Támogató Szolgálattal közösen segíti a 65. életévüket betöltötteket a mindennapi szükségleteik megoldásában, hogy kevesebb interakcióba lépjenek a környezetükkel. Azon személyek, akik igénybe vennék ezt a szolgáltatást, kérjük jelezzék az onkormanyzat@encs.hu-ra, vagy a +36 46 385 611 telefonszámon.

Egyéb, sürgős esetekben

Amennyiben nagyon sürgős ügyben szükséges a polgármesterrel felvenni a kapcsolatot, azt a +36 30 220 04 08 telefonszámon megtehetik. Arra kérek mindenkit, hogy csak indokolt esetben keressenek meg, ami a halasztást nem tűrő intézkedéshez szükséges (házi karantén bejelentése felénk, segítségnyújtás időseknek). Ebbe nem tartozik bele a rendkívüli települési támogatás kérése.

 

Mikola Gergely

polgármester

 


2020-03-16 14:02