Előre látható forgalmi változások

Az autópálya és a 3-as számú főút új nyomvonalának befejező munkálataival kapcsolatosan történt egyeztetés a kivitelező cég munkatársaival és az érintett encsi és  forrói polgármesterrel. Az építkezés miatt le kell zárni egy időre a főútra kivezető útszakaszt. Az Encsre, Gibártra, Abaújkérbe tartó forgalom ezt a részt nem használhatja, az ipartelepet Forróval összekötő útszakasz lenne erre alkalmas.


Eddig a 3. számú főútról a Petőfi úton keresztül mehettek Gibárt felé, a lezárás után ideiglenesen az Ipartelepi út, a Baross Gábor út, a vasút mentén a Petőfi útig tart majd a főútvonal.

Aki Miskolc-Kassa irányába szeretné elhagyni vagy megközelíteni a várost, csak Forró felé, az AVIA kút kereszteződésében teheti meg, s ebből következik az is, hogy a Váci Mihály utat csak célforgalom használhatja (például a központba való eljutáshoz, Coop, Spar, Polgármesteri Hivatal stb.), míg a tranzitforgalom kötelezően az ipartelep felé kerülhet.

Abaújdevecseri lakosok is sajnos Forró felé tudnak majd autóval a városba jönni, a gyalogos közlekedésről illetve a városi és a devecseri autóbuszjáratokról később kap tájékoztatást a lakosság.

Fontos leszögezni: Az átalakítás ezen fázisa nem érinti a 3. számú főútvonalat, továbbra is használható lesz. A forgalom nem terelődik be a városba.

Mivel a városnak mindenképpen biztosítani kell az útvonalat, az önkormányzat vezetése ezt tartotta a következő másfél-két hónapra a legideálisabb megoldásnak.
A bevezetése előtt a forgalmi változásokról széleskörű tájékoztatást ad mind az építő, mind a Közút, mind az önkormányzat. A jelenlegi kátyúkat, úthibákat az új forgalmi rend bevezetése előtt javítják. A forgalmi rend visszaállítása után is helyreállítás fog történni.


2020-05-18 13:42