TABLET TÁMOGATÁS A TEHETSÉGEKNEK A ZRÍNYIBEN

   


Az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola és AMI alapítványa, a Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 2001 óta támogatja a rászoruló, tehetséges gyermekeket. 19 éves működése alatt a tevékenységéhez szükséges forrásokat az adó felajánlásokból, különböző pályázatokból tudta, tudja biztosítani.

A Covid -19 járvány rendkívüli helyzetet teremtett az egész Földön. 2020. március 16-tól tantermen kívüli, digitális munkarendre kellett átállnia a magyar oktatásnak.

A távoktatás sok családnak jelent nehézséget, többek között a digitális eszközök hiánya miatt. Ezeket beszerezni, illetve pótolni hátrányos helyzetük miatt nincs lehetőségük.

Iskolánk egykori tanulója Kléri Bálint, társalapítója - Mark Dodgson és Edward de Groot mellett - annak a Kanadában, Ontario államban bejegyzett cégnek, amelyet RELEVANT BITS-nek neveznek. A cég profilja szoftverfejlesztés komplex webes rendszerekre.

Bálint és társai oly módon segítettek ezeken a hátrányos helyzetű gyerekeken, hogy a Tehetséges Gyermekekért Alapítvány számára

10 000 CAD (kanadai dollárt),

azaz 2 303 000 Ft-ot adományoztak.

Az alapítvány az összegből tableteket vásárolt.

Végleges használatra több olyan rászoruló tanuló kapott ezekből az eszközökből, akinek a tanulmányi eredménye kitűnő, a magatartása és szorgalma példamutató, valamint a közösségben, az iskolában kifejtett tevékenysége is átlagon felüli.

Ideiglenes használatra a 4,5 tanulmányi átlaggal rendelkező, példás magatartású és szorgalmú, rászoruló tanulóknaknak osztott ki az alapítvány tabletet. A digitális távoktatás végeztével az eszközt vissza kell szolgáltatniuk. Terveink szerint a Bem úti és a Táncsics úti felújított épületekben egy-egy tantermet szerelünk majd fel ezekkel a tabletekkel.

 A RELEVANT BITS a fenti felajánlásával több gyermek tantermen kívüli digitális tanulását tette lehetővé. A diákok, akik megkapták az eszközöket, örömmel és lelkesen vetették bele magukat a tanulásba, ezzel is bizonyítva, mennyire jó helyre kerültek a tabletek.

A gyors és nemes felajánlást ezúton is köszönjük!
A segítség a legjobbkor érkezett!

Implom Andrea

Tehetséges Gyermekekért Alapítvány Kuratóriumi Elnöke 

TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁBAN!


2020-06-02 16:05