Korlátozások a piacon

Szeptember 4-én megtörtént az akcióterület átadása a kivitelezőnek a piac következő ütemének a megépítésére.
A piac az építkezéstől függetlenül működni fog, azonban terület lezárások lesznek, szűkülni fog ideiglenesen a lenti árusító tér.


Mint arról már hírt adtunk,  VIA CARPATIA EGTC közreműködésével Encsen, Szepsiben, Hidasnémetiben, Buzitán és Gagyvendégiben gazdapiacok épülnek a "Meet the Local Needs" határon átnyúló projekt keretein belül.

Az Encsi piacot érintő projekt teljessége 182.635 euróból valósul meg, melyből 85% Eu-, 10% állami támogatás, s 5% önerőt tartalmaz.

A kivitelezés során 2900 négyzetméter terület kerül kezelésre. Az építkezés során aszfaltozott járdát kap a volt tüdőgondozó intézet melletti bejárat, teljes mértékben megközelíthetővé válnak aszfalton, térkövön, illetve zúzottköves területen az árusítók, figyelembe véve azok igényeit is (sátras, autós, asztalos).

Az előző projekthez képest az asztalok változtak: 21 darab mobilizálható, 400x100x80 centiméteres árusító asztalok kerülnek kihelyezésre.

A piac az építkezéstől függetlenül működni fog, azonban területlezárások lesznek, szűkülni fog ideiglenesen a lenti árusító tér.


A héten már el is indult az interregionális piac építése. Ebből adódóan a volt tüdőgondozó melletti gyalogos lejárat, és az akcióterület nem használható sem átkelés, sem árusítás szempontjából.

A már kiépült lenti piac továbbra is használható, megközelítése az élelmiszerpiacon keresztül történik.

A parkolási nehézségek miatt kérjük, hogy továbbra is használják a Vasút út szakaszát az autóik számára, elkerülve a baleset s közlekedési nehézségek lehetőségét.

Az új gazdapiac várhatóan ősz végén átadásra kerül.


2020-09-08 20:27