Kereső

POLGÁRMESTER
KÖSZÖNTŐ


TOVÁBB

Eseménynaptár

H I R D E T M É N Y- EBZÁRLAT ÉS LEGELTETÉSI TILALOM

Encs város (Encs, Abaújdevecser, Fügöd) közigazgatási területére 2020. október 4. – 2020. október 24. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendel el a BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL AGRÁRÜGYI FŐOSZTÁLY ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI ÉS ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI OSZTÁLY a következők szerint:


Ebzárlat:

 

-        tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;

-        kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;

-        a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

-        Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező

a)     vadászebek,

b)     a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,

c)     a katasztrófa-mentő ebek,

d)     a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fent foglalt korlátozás alól.

-        Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

-        Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény (pl. kiállítás, sportrendezvény) nem tartható.

-        A települések sűrűn lakott részein nem történik vakcina kiszórás, a külterületi/külvárosi zöldterületeken azonban igen.

 

Legeltetési tilalom:

 

-        a szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni,

-        bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos,

-        az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően – 10-20 hektáros területre kell korlátozni.

-        Tilos a legelő területén, vagy a lakott területen kívül működő állattartó telepek körül a pásztorebek, terelő kutyák használata.

 

E n c s, 2020. szeptember 28.

 

 

               ENCSI POLGÁRMESTERI HIVATAL


2020-09-29 09:19