Kereső

POLGÁRMESTER
KÖSZÖNTŐ


TOVÁBB

POLGÁRMESTERI HATÁROZATOK

Eseménynaptár

Elmaradt csomagosztás


A Leginkább Rászoruló Személyeket Támogató Európai Segítségnyújtási Alaphoz kapcsolódó RSZTOP-4.1.1-16-2017-00001 projekt keretében élelmiszercsomaghoz jutnak a kedvezményezett járásokban élő szociálisan rászoruló megváltozott munkaképességű személyek, valamint rendkívül alacsony jövedelmű időskorú személyek:

1. rokkantsági, vagy rehabilitációs ellátásban, vagy rokkantsági járadékban részesülő személyek,

2. nyugellátásban részesülő személyek,

3. időskorúak járadékában részesülők,

4. egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban részesülő személyek,

 

A végső kedvezményezettek kiválasztása (a jogosulti lista) a Magyar Államkincstár adatszolgáltatása alapján történik. A jogosultság az adott személy jövedelme alapján kerül meghatározásra.  A támogatásban részesülők kiválasztásánál prioritást élveznek az időskorúak járadékában és az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban részesülők, majd a további fenti ellátásokból származó legalacsonyabb jövedelemmel rendelkező személyek.

                 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által koordinált  programban az élelmiszercsomagokat negyedévente kerülnek kiosztásra.

 A 2020. november 13. napjára tervezett csomag osztás elmaradt, azonban a csomagok kiszállításra kerültek. A kiosztás időpontjáról a továbbiakban értesül a 105 érintett személy.

 

 

 

 


2020-11-16 13:58