Kereső

POLGÁRMESTER
KÖSZÖNTŐ


TOVÁBB

POLGÁRMESTERI HATÁROZATOK

Eseménynaptár

Számít a véleménye - a Petőfi út látványosabbá tétele
A környék legforgalmasabb utcája, a mi fő utcánk, a Petőfi út az elmúlt években-évtizedekben óriási változáson ment át. Sajnos, s szükségszerűen a központunkból kiszorult a zöldterület, utolsó elemként a Petőfi út páros oldalán be-be ékelődő "zöldterületnek" lassan nehezen nevezhető felületek maradtak meg, melyet a közeljövőben szeretnénk megújítani.

Tudjuk a közlekedési problémákat, parkolási nehézségeket (főleg az üzleteknek történő áruszállítás során), azonban nagyon fontos, hogy védjük ezeket a területeket, hogy ne sáros-lacsakos környezet fogadja a nap mint nap arra közlekedő városlakókat, vendégeinket.

Emiatt nem elég megőrizni, meg is kell újítanunk a zöldterületeinket, hogy méltó fő utcája legyen a városnak.

Hogy a megújulás során milyen irányba induljunk el, Önre, s az Ön véleményére is számítunk! Az alábbi ötletek merültek fel:

1.) Gyepcserével (gyepszőnyeg) zöldebbé, s kezelhetőbbé tennénk a város fő utcáját;


2.) A jelenlegi kerékpárút és az úttest közötti területen levendula-sort ültetünk, ezáltal virágosabbá téve a Petőfi utat, mintegy turisztikai látványosságot.

(A kép csak illusztráció)

Ezeken túl is, bármilyen ötletet, javaslatot, ellenvéleményt meghallgatunk, kulturált keretek között a kommentszekcióban.

Önnek melyik ötlet szimpatikusabb? Vagy van jobb javaslata? Írja meg nekünk!

Üdvözlettel,

Mikola Gergely

polgármester


2021-03-08 15:33