Kereső

Zöld Város kialakítása Encsen

TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00008


Projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00008 
Projekt címe: Zöld város kialakítása Encsen
Kedvezményezett neve: ENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt összköltsége: 200 070 000 Ft
Támogatási összeg: 200 070 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Tényleges befejezés időpontja: 2020.10.09.

Szöveges összefoglaló: 

A fejlesztés célpontja a belváros illetve az abaújdevecseri Csoma-kastély parkjának fejlesztése volt. A projekt keretében a belváros közösségi jellegű területeinek rehabilitációjára került sor, az alábbiak szerint:

- Az 1040-es helyrajzi számú közterületen EU szabványnak megfelelő kombinált gyermekjáték, míg az 1061/42-es helyrajzi számú közterületen EU szabványnak megfelelő gyermekjátszótér került kialakításra.

- Az 1035-ös helyrajzi számon városközponti parkoló területet jött létre 10 db parkolóhellyel, a korábbi szűkös parkolási lehetőségek fejlesztése érdekében.

- Az 546/141-es helyrajzi számon, a jelenlegi sportközpont területén egy 400 m-es rekortán futópálya kialakítására került sor, valamint a jelenlegi, erősen leromlott állapotú műfüves pálya borításának felújítására.

- A 977/3-as helyrajzi számon található Milleniumi park esetében a park teljes rendezését tartalmazta a projekt: járófelületek és központi tér burkolására, köztéri elemek (ülőpad, hulladékgyűjtő, kandeláber) elhelyezésére, valamint a növényzet rehabilitációjára került sor.

- A 4007-es helyrajzi számon található az abaújdevecseri Csoma-kastély parkja – itt a fejlesztés kizárólag a parkot érintette, ahol utcabútorok kihelyezésére, valamint a növényzet rehabilitációjára került sor.

- Az 535/2-es helyrajzi számon egy emlékparkot hozott létre az önkormányzat. Jelenleg is itt található egy Trianonhoz és egy a kommunizmushoz kapcsolódó emlékmű, ezt projekten kívüli önerőből kiegészítené a település egy Holokauszt áldozatai emlékművel, míg a projekt keretében sor került a park teljes körű felújítására, világítással, utcabútorok beszerzésével együtt.

- Ugyanezen a helyrajzi számon valósult meg a felnőtt fitnesz terület és egy extrém-sport terület, ahol a lakosság sportolási, illetve extrém sportolási igényeit is kielégítheti.

- A 263/1-es helyrajzi számon található a művelődési központ. A projekt keretében az épület kisterme került teljes körűen felújításra - gépészeti felújítás (elektromos hálózat, fűtési rendszer), helyiség belső felújítása, nyílászárók cseréje történt. A fejlesztést követően a helyiség konferencia/ előadóteremként funkcionál, ennek érdekében sor került hangosítás és az előadótermi funkcióhoz szükséges informatikai rendszer kiépítésére is.

- A fejlesztéshez kapcsolódóan soft tevékenységek megvalósítására is sor került. Az önkormányzat környezetvédelemmel illetve környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos rendezvénysorozatot valósított meg.

Kapcsolódó dokumentumok:


2022-02-16 10:52