Kereső


Energiahatékonyság és a megújuló energiákÚjabb lépés Encs fejlesztésére – telkek kialakítása


Encs egyik legnagyobb problémája, hogy nincs olyan önkormányzati tulajdonban lévő földterület, amely közművesítés után, jó helyen, a lakossági igényeknek megfelelően tudnánk biztosítani újabb lakások, családi házak építésére.

Az önkormányzat évek óta próbál területet vásárolni, ami bizonyos okoknál fogva – általában forráshiány miatt – meghiúsult. A tegnapi napon, 31 társtulajdonost hívtam össze, hogy ezt a problémát feloldjuk, tekintsük át Encs jövőjét, lehetőségeit és állapodjunk meg. Szerencsére segítő kezet nyújtottak felénk, és bebizonyosodott, hogy együtt tényleg adhatunk Encsnek jövőt!

A megbeszélésen megegyeztünk arról, hogy az önkormányzatunk az 1334/4 helyrajzi számú telekből 2 hektár területet vásárol meg, ami a közeljövőben elősegítheti, hogy ne csak infrastrukturális beruházásokban, szolgáltatásokban, hanem lakóövezetekkel is terjeszkedjünk-fejlődjünk. Pár hónap bürokratikus ügymenet, és indulhat a közművesítés, fejlesztés!

Kiemelten köszönöm Kovács Béla úrnak, aki gyorsan és hatékonyan segítette a tulajdonosok és az önkormányzat közötti kapcsolattartást, egyeztetést, és minden tulajdonosnak, aki a döntésével hozzájárul a város fejlesztéséhez!2022-02-20 16:59