Kereső


Júniusi hírösszefoglaló

2020. októberében Dr. Hörcsik Richárd képviselő úr és Mikola Gergely polgármester arról egyeztetett, hogy az autópálya elkészülte után hová kerüljön mindenképpen zajvédő fal Encs határába.


M30 zajvédő falak tervezése

A terv mindenképpen az volt, hogy az autópálya megnyitása után állami forrásból javítani fogják a tervezés és az építés során kihagyott zajvédőfalak és véderdők hiányát.

2022. májusában kapta meg Encs Város Önkormányzata azt a hivatalosan levelet, melyben a tervezés jelenlegi állásáról, a zajmérések eredményéről, illetve további mérési lehetőségekről kapott tájékoztatást. Ezzel talán csendesebb autópálya mellett élhet a város.

A fényképen látható kék csík a tervezett zajvédelmi létesítmény, ami már javulást jelenthet a jelenlegi viszonyokhoz képest, azonban további méréseket kér az önkormányzat a NIF Zrt. részéről. 

 Az elmúlt években egyre nagyobb teret nyer az online vásárlás, és ezzel együtt a csomagautomaták is folyamatosan terjednek. Az interneten rendelt áruk ilyen módon való átvételére, nemrég óta már Encsen is van lehetőség. Az új csomagautomatának a helyszínt az Abaúj Coop biztosítja.

 

Az elmúlt hetekben a városban a szokásos útkarbantartási munkálatok zajlottak. Nagyságrendileg 60 helyszínen 240 m2 kátyú tűnik el az utakról. A javítást megelőzte egy felmérési folyamat, melyet az Encsi Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodája végezte. 

18 új utcabútor került kihelyezésre a városban, lakossági jelzésre. Ahogy az már korábban elhangzott, a tavalyi év végén Encs Város Önkormányzata és az Encsi Városgazda Kft között kötött keretmegállapodás alapján készültek a padok és hulladékgyűjtők. Így ezek olcsóbban, a saját önkormányzati cég és a munkatársai által készülhettek el, munkát, bevételi lehetőséget biztosítva.

Az utcabútorok nagyrészt lakossági jelzésekre kerültek kihelyezésre. Több új szemetes lett elhelyezve a Petőfi útra (6 db), mobil padok a temetőben (2 db), padok a Millenniumi parkban (3 db), valamint padok (2 db) és kuka az óvodához.

Természetesen, ha van még olyan - indokolt - helyszín, ahol még hiányzik hulladékgyűjtő vagy pad, akkor azt továbbra is lehet küldeni javaslatokat.

 

 


2022-07-11 19:04