Kereső


ÚJ BÖLCSŐDE ÉPÜL ENCSEN

Encs Város Önkormányzata támogat minden olyan kezdeményezést, mely a város és a térség lakóinak életét jobbá, komfortosabbá teheti. Így nagyon örült a görög katolikus egyház megkeresésének, mely szerint Encsen felekezeti bölcsődét kíván létesíteni. 


A görögkatolikus Miskolci Egyházmegye Közfeladatellátó Intézményei Fenntartója összesen 614.173.229 forintot nyert erre a projektre (ebben egy szerencsi bölcsőde is benne van). A Képviselő-testület egy percig sem habozott, a telket ingyen bocsátotta az építéshez, 1600 m2-t a Gagarin úton, közvetlenül az uszoda melletti területen. Emellett, hogy segítse a bölcsőde létrejöttét, kiemelt beruházásnak nyilvánította a kiválasztott területet, illetve gyorsított eljárásban módosította a településrendezési tervet, nettó 2,3 millió forintért.

A kétcsoportos bölcsőde megépítésével minden szociális/nevelési szolgáltatásnak lesz alternatívája. Az iskola és az óvoda után, már bölcsődei ellátásból is választhatnak a helyi szülők, hogy egyházi vagy állami fenntartású intézményben szeretnék nevelni a gyermekeiket.


2022-08-01 13:54