Kereső


Energiahatékonyság és a megújuló energiák🐝❗️❗️DARÁZSCSÍPÉS SZEZON❗️❗️🐝


Darázscsípés után méreganyag kerül a szervezetbe, ez legtöbb esetben veszélytelen, viszont vannak, akiknél komoly allergiás reakciókat válthat ki❗️
A reakció teljesen természetes, azonban nem mindegy a fellépő tünetek jellege és mértéke:
Normális reakció:
Kipirosodás, enyhe duzzanat és melegebb tapintatú bőr a csípés körül (1-10cm átmérő), mely néhány napon belül megszűnik.
Fokozott reakció:
Az átlagos duzzanathoz képest jóval nagyobb, 10 cm-t meghaladó duzzanat, ami nem azonnal a csípést követően dagad fel ennyire, hanem a csípést követő 1-2 napban. A második nap végétől viszont fokozatosan, 1-2 héten belül megszűnik.
ALLERGIÁS REAKCIÓ:
A csípés után 5-30 percen belül⌚️⌛️ jelentkező keringési tünetek (szapora pulzus, vérnyomásesés, sápadtság, nyirkos bőr), légzési eltérések (légszomj, zihálás), bőr és nyálkahártya tünetek (vizenyő az arcon, szájon, nyelven, testszerte csalánkiütés), egyéb tünetek (görcsök, hasmenés, hányás, tudatzavar).
Allergiás reakció esetén általában a csípéstől távol jelenik meg tünet, például a karunkat csípte meg, de a szemünk kezd bedagadni, vagy testszerte jelentkeznek tünetek.
- A fent leírt ALLERGIÁS REAKCIÓK bármelyikét tapasztaljuk, azonnal hívjunk orvosi segítséget!📞📱🩺💉
Szintén azonnal orvoshoz kell fordulni, ha a darazsat lenyeltük és így csípett meg minket! Ilyenkor nincs idő megvárni a jelentkező tüneteket, AZONNAL CSELEKEDJÜNK!🆘🆘🆘


2022-08-11 11:16