KeresőEnergiahatékonyság és a megújuló energiák2. sz. háziorvosi körzet

Dr. Horváth János háziorvos nyugdíjba vonulása miatt új orvos szolgálja a 2. sz. háziorvosi körzetben a betegeket.
Dr. Farkas Márta nem ismeretlen az encsieknek, hiszen az Encsi Egészségfejlesztési Iroda vezetőjeként és helyettesítő orvosként már két éve dolgozik a város jobb egészségéért.


 "2019-ben végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Ezt követően Dr. Dienes Csaba mellett kezdtem el dolgozni háziorvos rezidensként Boldogkőváralján. A koronavírus első hulláma alatt Encsen kezdtem helyettesíteni, Dr. Horváth Dezső János kérésére. Régóta ismertem a doktor urat, hiszen nekem is ő volt a háziorvosom; korábban is hívott már, hogy vegyem majd át az ő körzetét, ha nyugdíjba megy. Megszerettem a várost, az embereket, így néhány hónap után igent mondtam erre a megtisztelő feladatra. Ezt követően sokszor találkozhattak velem a körzetében, hiszen ezután is gyakran helyettesítettem, majd a következő évben az oltásszervezésben is részt vettem.
2020 szeptemberétől az Encsi Egészségfejlesztési Iroda vezetését is rám bízták, ahol az egészségmegőrzés - prevenció oldalt igyekeztünk erősíteni. Csodálatos embereket ismertem meg ezen munkám során, nagyszerű munkatársakkal dolgoztam - azonban 2022 július elsejével befejeztem ezt a munkát, hogy csak az újdonsült praxisomra tudjak koncentrálni. Horváth doktor úr ugyanis nyugdíjba ment, és átadta a stafétát. Nagyon sokat tanultam tőle az elmúlt években, mind szakmailag, mind emberileg - de ez nem múlt idő, továbbra is tartjuk a kapcsolatot, gyakran kikérem a véleményét a betegekkel kapcsolatban, akiket ő sokkal jobban ismer nálam.
Tudom, hogy nagyon szerették Doktor Urat a betegei, éppen úgy, ahogy mi, a kollégái; így még nagyobb a felelősség, ami rám nehezedik. Különösen, miután ezen a nyáron nem csak orvosváltás történt a körzetben, hanem Rozim Jánosné ápoló is nyugdíjba ment, így még egy szeretett és nagy tudású embert nélkülöznünk kell a rendelőben. Igyekszünk felnőni a feladathoz, amit kaptunk, szeretnék éppen olyan jól gondozni a betegeimért, mint Horváth doktor úr.
Kérjük a pácienseink türelmét és megértését, amikor a változásokkal szembesülnek. Hétfőtől ugyanis a rendelésünk új helyre költözött: Antal doktornő korábbi rendelőjében találnak meg minket, és a telefonszámunk is új: 06-30-609-2311.
Rendelési idő:
Hétfő, kedd, szerda, péntek: 7:30-11:30
Csütörtök: 13:30-16:30

Szeretettel várjuk betegeinket!"
Dr. Farkas Márta


2022-09-01 08:35