Kereső
ENERGIAHATÉKONYSÁG ÉS A MEGÚJULÓ ENERGIÁK


Testvérvárosi találkozók

    


Encs városának négy olyan testvérvárosa van, amellyel tartja folyamatosan a kapcsolatot: Bad Dürrenberg, Gelence, Kepno és Szepsi. Közös pályázatok mellett fontos a tapasztalatcsere is. Ezért jók azok a találkozások, melyeket évente egyszer- kétszer tartanak.

2022-ben szeptember 1-től 4-ig a lengyel testvérvárosunk polgármesterének meghívására Encs város polgármestere Mikola Gergely és munkatársa, Varga Antal polgármesteri referens Kepnoban volt.

Számos intézményt látogattak meg az encsi vendégek, részt vettek a svibai szüreti fesztiválon és a Három Kultúra Fesztiválon. A Hivatal működése mellett megismerkedtek a korszerű szociális, gondozási, oktatási, sport infrastruktúrával, önkormányzati cégek tevékenységével, a víz, hulladékgazdálkodási beruházásokkal és az ott működő üzemekkel.

         


Szeptember 9-én dr. Szántó Marianna jegyző vett részt Gelencén a Falunapokon. Az erdélyi testvérváros szintén sokat fejlődött, köszönhetően az európai uniós pályázatoknak és a közösségnek.


                      

Szeptember 16-tól Szepsiben szerveztek testvérvárosi találkozót. A program két részből állt. Az első részben 7 település önkormányzati vezetői egyeztették tapasztalataikat a városüzemeltetés, a pályázatok és a kapcsolatépítés lehetőségeinek kihasználása terén. Mikola Gergely polgármester mellett Konyor Judit önkormányzati képviselő vett részt a programon. Ezzel párhuzamosan 10 diák az Encsi Váci Mihály Gimnázium és Kollégium tanulói 3 napos ifjúsági testvérvárosi találkozón Dsupin Éva tanárnő kíséretében találkozott a 7 település fiataljaival.


2022-09-19 10:45