Kereső
ENERGIAHATÉKONYSÁG ÉS A MEGÚJULÓ ENERGIÁK


IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ SZEPSIBENHatáron átnyúló barátságokat kötöttek, s életre szóló élményekkel gazdagodtak azok a diákok, akik szeptember 16. és 18. között a TESTVÉRVÁROSOK FIATALJAINAK TALÁLKOZÓJÁN vettek részt Szepsiben.Városunkat az Encsi Váci Mihály Gimnázium és Kollégium összetartó, lelkes kis csapata képviselte: Dajka Laura, Görcsös Nikolett, Magyar Eszter, Mészáros Laura, Novák Fruzsina, Répási Blanka, Szemkó Réka, Tóth Antal, Tóth Erik. A 3 napon át tartó rendezvénysorozaton Szepsi és Encs fiataljai mellett Karcag, Edelény, Budapest XVIII. kerülete és az Erdély szívében található Székelykeresztúr diákjai találkoztak és ismerkedtek meg nemcsak egymással, de az idegenvezetés során a házigazda település történetével, nevezetes épületeivel, híres szülötteivel, a Szepsi alatt húzódó pincelabirintus különleges építési technikájával és a művelődési házban megtekinthető, határokon átnyúló kékfestő kiállítással, amely Enccsel közösen valósult meg.

               

A szervezők kreativitása és odaadása minden nap visszaköszönt a gondosan összeállított programokban, ugyanis a „szelfi-futamtól” kezdve a sorversenyeken, ügyességi vetélkedőkön, lovagláson, kajakozáson át a diszkóig minden fiatal talált az érdeklődésének megfelelő szórakozási formát.

    

  

A kísérő pedagógusok számára szakmai szemmel nézve is tanulságos volt ez a néhány nap, hiszen a tapasztalatszerzés és a feltöltődés mellett a különböző városokból érkező iskolák működése, sikerek és nehézségek megosztása is témája volt az éjszakába nyúló kötetlen beszélgetéseknek.

Mi sem mutatja jobban a találkozó sikerét és eredményességét napjaink közösségi médiaplatformok uralta világában, mint hogy a résztvevő diákok és tanáraik közösségi oldalakra feltöltött fotóinak és ismerőseinek száma jelentősen meggyarapodott ezen a hétvégén, s bízunk benne, hogy ezek az ismeretségek és barátságok egy jövőben megrendezendő találkozón csak mélyülni és erősödni fognak.

Dsupin Éva
kísérő tanár

 


2022-09-20 10:19