KeresőEnergiahatékonyság és a megújuló energiákA Képviselő-testület 2022. évi munkájáról


Encs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete decemberben tartotta a 2022. év utolsó nyílt, munkaterv szerinti utolsó ülését. 22 alkalommal ültek össze a város ügyeiben dönteni, melyből 5 ülés volt tervezett, a többi rendkívüli vagy zárt ülés. Minden alkalommal Mikola Gergely polgármester vezette a tanácskozásokat.

A képviselők rendszeresen részt vettek az üléseken. A részvételi arány 90% volt.

166 határozatot és 17 rendeletet hoztak.


  

A decemberi ülésen beszámoltak az Önkormányzat által fenntartott intézmények: az Encsi Polgármesteri Hivatal, az Encsi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsőde, az Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár, az Encsi Területi Egészségügyi Központ és a Pax Hálózatfejlesztő-Gondozási Központ.

Encs Város Önkormányzatának több közalapítványa, alapítványa van, akik szintén számot adtak arról, hogy milyen tevékenységet végeztek 2022-ben. Ezek: Encs Város Fejlesztéséért Közalapítvány, Encs Város Kultúrájáéért és Sportjáért Közalapítvány, Encs Város Szociális Helyzetének javításáért Közalapítvány és az Életmentés Alapítvány B-A-Z. megye.


       

 A képviselők arról is hallhattak beszámolót, hogy hogyan végezték a munkát azok a társulások, melyekben Encs részt vesz, mint gesztor, így az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás, a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás és az Encsi Területfejlesztési Önkormányzati Társulás.

Emellett elfogadásra került a Képviselő-testület 2023. évi munkaterve és Encs 2023. évi Várospolitikai feladatterve.

A település tűzvédelmi helyzetéről, a tűzvédelem érdekében tett intézkedésekről, feladatokról az Encsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetője, Tvergyák László készített összefoglalót.

Végezetül az indítványok és bejelentések elhangzása után zárult az év utolsó képviselő-testületi ülése.

 


2023-01-16 16:06