Kereső


VÁROSMARKETING DÍJ
ENERGIAHATÉKONYSÁG ÉS A MEGÚJULÓ ENERGIÁK
KOSZORÚZÁS EMLÉKNAPON

Encs Város Önkormányzata minden éven megemlékezik a kommunista diktatúra áldozatairól.

     


 Az Országgyűlés 2000. június 13-án rendelte el, hogy február 25-én Magyarországon emlékezzenek meg a kommunizmus áldozatairól, szenteljenek nekik egy emléknapot. Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947-ben ezen a napon a kommunistákkal szembeni kiállása miatt, a szovjet hatóságok letartóztatták és a Szovjetunióba vitték.

Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve alkalmából 2016-ban Encs Város Önkormányzata úgy döntött, hogy a kegyelet és emlékezet jegyében emlékművet állít fel a városban.

Pénteken a város vezetői, az intézmények képviselői koszorúzták meg az emlékművet. Encs Város Önkormányzata nevében Mikola Gergely polgármester, dr. Szántó Marianna jegyző, Paul József, a Városfejlesztési és Ügyrendi Bizottság elnöke és Bratu Ferenc képviselő koszorúzott.Kiss Gábor igazgatóhelyettes az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola koszorúját helyezte el. Az Encsi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsőde képviseletében Vajkóné Zsiros Emese intézményvezető és Répásiné Kovács Marianna helyettes koszorúzott. A megemlékezésen a Szent László Katolikus Általános Iskola és AMI tanulói is részt vettek.


   


2023-02-25 09:04