Kereső


VÁROSMARKETING DÍJ
ENERGIAHATÉKONYSÁG ÉS A MEGÚJULÓ ENERGIÁK
BELLŐKE ENCSEN


Újra indul a tavaly is sikeres program sorozatunk, a BELLŐKE ❗️
Ingyenes részvételi lehetőséggel ❗️
➡Első alkalom: 03.14. - 09:30 időpontban, a Pillangó Biztos Kezdet Gyerekházban, Encsen (Rákóczi út 16).
👶👧🧒A foglalkozás 0-3 éves korú gyermekek számára ajánlott, egy kísérő jelenlétében (szülő/nagyszülő/nevelő), aki a foglalkozáson szintén részt vesz. 👩‍👦
Mi aBellőke?
Mondókák, játékok, énekek, fejlesztés, hagyományőrzés, szocializáció a szülőkkel és kisgyermekeikkel. Így lehet jellemezni felsorolás szintjén a foglalkozásokat.
Testi, szellemi és lelki egészség megőrzése a magyar népi kultúra elemeivel, eszközeivel, avagy értékesen együtt töltött idő. Móka és kacagás a legkisebbekkel.
🕐 Egy alkalom 30-40perc, amelyre semmilyen plusz felszerelés nem szükséges, esetleg egy kedves mosolynak mindenki örül. 😊
Foglalkozásvezető:
Nagy Izabella Bernadett
tánc- és drámapedagógus, 3 gyermekes anyuka, aki imádja a hivatását.
Régebbi időkben amíg az asszonyok a földeken dolgoztak, addig bellőkébe fektették gyermekeiket. Mint egy hintaágyban, úgy ringatóztak benne a picik, közben a felnőttek haladtak a munkálatokkal.
Ez a hintázás jelenik meg többek között a Bellőke foglalkozásain. Ölbéli játékok, tenyeresdik, hintáztatók mellett találkozhatunk a népzene és néptánc alapjaival, zenei neveléssel, a környezettudatos szemlélettel, valamint a kötődő nevelés egyik elemével, a hordozó kendők világával.
Az érintés hatása felbecsülhetetlen. Az elmúlt években a családokra nagy hatással van a bezárkózás. Sokunknak hiányoznak a társas kapcsolatok, a közös élmények. Gyermeinknek pedig még ennél is jobban. Pár perc közös játék nagyon sokat jelent a kicsiknek is és a szülőknek is.
Egy-egy alkalmon az aktuális népszokásokon, hagyományokon utazunk keresztül ismert vagy kevésbé ismert mondókákkal, énekekkel, amiket elsajátítva otthon is játszhatnak a családok.
Tehát kimondhatjuk, hogy a Bellőke foglalkozásain fejlődik a test és a lélek is.
Ezért minden KEDDEN 9:30-kor érdemes ellátogatni a BK Házba az érdeklődő családoknak ❗️ ❤
2023-03-07 08:53