Kereső


Energiahatékonyság és a megújuló energiákTestvérvárosi látogatás

Évről-évre találkozunk testvérvárosainkkal, hogy megmutassuk eredményeinket, megbeszéljük problémáinkat, gondolkodjunk és tárgyaljunk az együttműködés lehetőségeiről.


Augusztus 18-án érkezett az erdélyi Gelencéről a pénzügyi vezető, Kertészné Réti Ildikó, valamint a lengyelországi Kepnoból két önkormányzati képviselő Tomasz Solecki és Irena Wodnik, valamint a szintén pénzügyes Iwona Staszak, és Karolina Solecka, aki a lakásgazdálkodásssal foglalkozik.Szombaton megismerhették a magyar Hungaricumokat, hallhattak a város kommunikációs megújulásáról, a pályázatokról, Encs új létesítményeit, jövőbeni terveit ismerhették meg. Mikola Gergely polgármester mellett önkormányzati képviselők, a város jegyzője dr. Szántó Marianna, irodavezetők vettek részt a tanácskozáson. A vendégek beszámoltak arról, hogy településükön hogyan zajlik az élet, kiemelve ezeket a területeket.   

A délutáni városnézés után a Hegyalján kirándultak.

Másnap a közvetlen környezetünket ismerhették meg, majd részt vettek az ünnepségen. Itt csatlakozott vendégeinkhez Krusinszky Norbert, Szepsi város alpolgármestere.

  

Fontosak ezek a találkozások, mert sokat tanulhatunk egymástól. Emellett a személyes beszélgetésekkel alakítható ki a települések közötti jövőbeni együttműködés.

Köszönjük látogatásukat.


2023-08-28 15:01