Kereső

Látogatás Bad Dürrenberg


A járvány miatt nehezen tudta Encs Város Önkormányzata fenntartani a testvérvárosi kapcsolatait. Különösen a Németországban lévő Bad Dürrenberg városának képviselőivel volt régen találkozó. Az orosz-ukrán háború kitörése után egy jelentős adomány érkezett a város képviseletében, melyért ezúton is köszönetet mondunk. Az elmúlt időszakban azonban delegáció járt a német településen. A meghívás apropója az volt, hogy országos kertészeti kiállítást szerveztek.

A különleges adottságú városban egy nagy sófal található, mely körül 20 hektáros park áll a látogatók rendelkezésére. A sófal mellett a levegő gyógyító hatású a légúti betegek számára. A parkban a megnyitóra több millió tavaszi virághagyma pompázott a rossz idő ellenére.

     

Az idő rövidsége miatt a delegáció nagyrészt hivatalos programokon vett részt. Sándor Róbert, az Encsi Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának vezetője és a felesége, Urbánné Kléri Szilvia humánágazati szakreferens, Subert Tiborné, a Pax Hálózatfejlesztő-Gondozási Központ vezetője képviselte városunkat.

   


2024-05-20 16:08