Kereső

Darts Matek országos döntő az encsi Zrínyiben

2024. június13-án intézményünk, az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola volt a házigazdája a hagyományteremtő céllal megrendezett I. Országos Darts Matek Verseny döntőjének, ahol 17 tankerület 170 diákja és egy egyházi iskola mérte össze a tudását csapatversenyben, valamint több mint százan egyénileg is.


Az újfajta matematika tanulását, a logikus gondolkodást, a számolást, a gyorsaságot játékosan fejlesztő módszert sok iskolában próbálták ki, így az encsiek is komoly eredményt értek el.

A jó hangulatú rendezvényen a házigazda nevében Szabó Beáta igazgatónő köszöntötte a versenyző diákokat, felkészítő és kísérő pedagógusokat, tankerületi igazgatókat, meghívott vendégeket, Encs város vezetőit.

Jelenlétével megtisztelte a rangos eseményt Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója, dr. Bogdán Csaba, a Darts Matek Kft ügyvezető igazgatója, verseny megálmodója, főszervezője és számos tankerületi igazgató.

  

Az ünnepélyes megnyitót az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Térségi Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és pedagógusainak műsora tette emlékezetessé.

Székely „Penge” Pál Darts versenyző, 20 szoros magyar bajnok, a Darts program megalkotója ismertette a szabályokat.

     

A csapatok három korcsoportban, három helyszínen elméleti, gyakorlati és gyorsasági feladatokat oldottak meg.

    

    

Nemcsak a matematika, de a darts tudás is mérlegre és díjazásra került.

A díjakat a verseny főszervezői, a Darts Matek Kft, a Szerencsi Tankerületi Központ, a Klebelsberg Központ biztosította, az értékes díjak mellett minden résztvevő ajándékkal térhetett haza. Mellette igazán figyelmes ellátásban részesülhettek.

Gratulálunk, hogy az 5.-6. osztályos korcsoportban iskolánk tanulói I. helyezést értek el. A győztes csapat tagjai Havasi Marcell, Kiss Milán, Lukács Lehel és Takács Zétény voltak. De ez még nem minden, Kiss Milán 6. osztályos tanuló az egyéni fordulóban a „LegPengébb” I. helyezést szerezte meg, akinek a díjat Mikola Gergely, Encs város polgármestere adta át. Felkészítő tanáruk: Kiss Gábor matematika-informatika szakos pedagógus, igazgatóhelyettes.

    

          

Nagyszerű verseny volt, az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola valamennyi dolgozója is kiválóan vizsgázott.


2024-06-22 17:19