Kereső

APÁK NAPJA

A család egy biztos támasz az életben. Minden tagja fontos szerepet tölt be.
Az előző hónapban ünnepeltük az anyákat, akik nagy terheket vállalnak a szeretteikért. Most azonban a család másik tartóoszlopa, az apa kerül a figyelem középpontjába.

Encs Város Önkormányzata nagy tisztelettel köszönti az édesapákat, nagyapákat, keresztapákat.


Tiszteletükre egy izgalmas könyvbemutatót szervezett az Encsi Művelődési Központtal együtt. Kertész András Apaidő című könyvéről beszélgetett Gaskó Balázs televíziós műsorvezető és a szerző. Emellett Zádori Dalma Zoé és Homoki János klarinét produkciójával lett hangulatosabb a műsor.

    

     

És mi is a könyv témája?

2022-ben indult el az Apaidő podcast, melynek házigazdája, Kertész András eddig olyan jeles vendégekkel járta körbe a modern szülőség kihívásait, mint JakupcsekGabriella (aki idén Encsre is ellátogat majd), Gazsi Zoltán, Dániel András meseíró-illusztrátor, a Tesco és a Vodafone vezérigazgatója, Sodró Eliza színésznő vagy Palya Bea népdalénekes és Hajós András dalszerző, kreatív szakember. A szakértőkkel és pszichológusokkal eddig feldolgozott témák között szerepeltek már a kamaszkor nehézségei, az iskolai zaklatás, a háború és a halál kérdései, a népzenei nevelés, a kütyühasználat, az internet bullying, a drámapedagógia vagy a mozaikcsaládok is. Az Apaidő YouTube csatorna mára már elérte az 1,4 millió megtekintést.

Ajánljuk a könyvet az apáknak, a nagyapáknak, de a család minden tagjának.


2024-06-23 18:40