Ülésezett a Képviselő-testület


2018. április 23-án reggel rendkívüli ülést tartott az encsi Képviselő-testület. Az ülés szükségességét az adta, hogy számos olyan megkeresés érkezett, melynek határideje a májusi ülésig már lejárt volna.

Így a Borsodvíz Önkormányzati Közüzemi Szolgáltató Zrt. 2018. évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatási igénylését rövidesen be kell nyújtania, melyhez Encsnek hozzá kellett járulni.

Sürgető volt a civil szervezetek, alapítványok támogatásáról szóló döntés, hiszen már több szervezet az év első felében szeretné felhasználni azt.

A Legszebb konyhakert rendelet módosítása sem várhat sokáig, hiszen a tavasz eljöttével a konyhakertek beültetése is esedékes. A jelentkezési határidő 2018. május 31. Erre ezúton is felhívjuk a lakosság figyelmét.

Az Encsi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsőde és a mini bölcsik 2018. május 2. és 4. között reggel 8.00 órától 16.00 óráig várják majd óvodai, bölcsődei beiratkozásra a szülőket. Ezt az időpontot a fenntartónak el kellett fogadni.  

Az Aba Sámuel Szakiskola a következő tanévtől új szakképesítést - autóbusz-vezető, tehergépkocsi vezető- kíván indítani. Ehhez, mint az épület tulajdonosának, Encs Város Önkormányzatának a hozzájárulása szükséges, melyet a Képviselő-testület meg is adott.

Döntött egy telek eladásáról, valamint, hogy pályázatot nyújt be a Belügyminisztériumhoz a városi utak, járdák felújítására. Emellett arról kaptak tájékoztatást a képviselők, hogy a tavaszi kátyúzás a város útjain a közeljövőben megtörténik.

Az Abaúji Értéktár Bizottság működéséhez a tag önkormányzatok támogatást nyújtanak. Encs Város Önkormányzata, mint alapító tag szintén be kívánja fizetni a tagdíjat.


2018-04-23 13:30