A PROJEKT


 

 

Egészséged Felelősség. Időt áldozz rá!”

EFOP-1.8.19-17-2017-00005 azonosító számú projekt

Encs Város Önkormányzata 2017. június 2-án támogatási kérelmet nyújtott be az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése- népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése címmel kiírt pályázati felhívásra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 87 672 111 Ft-tal támogatta a projekt megvalósítását

Projektidőszak: 2018. június 1. – 2020. május 31.

A projekt elsődleges célja, hogy a még le nem fedett térségekben új, járási szinten működő mentális egészségfejlesztés funkcióval bővített Egészségfejlesztési Irodák (EFI) jöjjenek létre, amelyek koordinálják a járás egészségfejlesztési programjait, összekötő kapocsként működnek az egészségügyi alapellátás, a járó beteg szakellátás és az egészségfejlesztési programokat megvalósító szervezetek között.

Az EFI intézményi hátteret biztosít a betegségmegelőzési, egészségfejlesztési tevékenységhez oly módon, hogy aktívan működteti, tartós helyi, járási hálózatba integrálja az egészségfejlesztő tevékenységeket végző szervezeteket.

Az EFI - közvetlen kapcsolatot kialakítva az egészségfejlesztési programok célcsoportjaival – oly módon javítja az egészségügyi ellátórendszer prevenciós tevékenységét, hogy a háziorvosi szolgálatoktól, a járóbeteg szakrendelésről, vagy fekvőbeteg szakellátást követően az Egészségfejlesztési Irodába irányított életmódváltásra szorulókat, vagy saját elhatározásukból életmódváltást kezdeményezőket kockázatbecslés alapján életmódváltó programokba vonják be és követik a programban való részvételüket.

Az Egészségfejlesztési Irodák a hálózatba szerveződéshez, a működéshez folyamatos szakmai támogatást kapnak a szakmai irányításért felelő országos szervtől (EMMI EFI Koordinációs Munkacsoport).

A projekt keretében több mint harmincféle programot kínálunk, ahol minden korosztály megtalálhatja a neki legmegfelelőbb tevékenységet.

Arra biztatunk mindenkit, hogy forduljon bizalommal az Egészségfejlesztési Iroda munkatársaihoz és kapcsolódjon be az általunk kínált programokba!

Dr Basista Erika                                                            Bodnárné Király Erzsébet

          szakmai vezető                                                              projektmenedzser


2018-11-28 11:21