Közösségi tér átadása


Meghitt átadó ünnepség után birtokba vehette az Encsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár fejlesztését a város lakossága.

A beruházás keretén belül közösségi tér kialakítására került sor. A régi kisterem kibővült, korszerű hang és fénytechnikát épített be a kivitelező Polgári Kft. A ma már fontos követelménynek, az akadálymentesítésnek is megfelelnek az intézmény helységei. A vizesblokkok, a konyha, a folyosó lépcsői eddig kellemetlenséget okoztak a nehezebben közlekedőknek. A „Zöld város kialakítása Encsen” című TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00008 számú projekt itteni megvalósítása, köszönhetően a kivitelezőnek, gyorsan és pontosan zajlott. Ami nem fért bele a pályázatba, azt az intézmény saját költségvetési keretéből alakított ki, mint például a konyha bútorzatát. A külső munkálatok még zajlanak. A megújulás mintegy 36 millió forintba kerül majd.

   

Kércsi Tibor, az intézmény vezetője köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a beruházás megvalósulását.

  

A szalag átvágása után Szeles András polgármester köszöntötte a megjelenteket, beszélt a városban zajló további beruházásokról, az elmúlt évek sikereiről. Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő adta át az új közösségi teret. Hangsúlyozta, hogy a jövőbe kell tekinteni, azon kell dolgozni, hogy az itt élő embereknek minél jobb és könnyebb legyen az élete.


  


  
  

  

Az átadást Hankó Klaudia és Homoki János művésztanárok előadása tette ünnepélyesebbé.

További képek a GALÉRIÁBAN!


2019-03-04 09:44