Kereső

Encsi Egészségfejlesztési Iroda


Eseménynaptár

Távoktatás és étkeztetés

Tisztelt lakosok!

Szeretném felhívni az encsi lakosok figyelmét a Magyarország Kormánya által bevezetett veszélyhelyzet során kialakult feladat- és hatáskörök felosztásáról:


Távoktatás:

A távoktatás feltételeinek kialakítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma végzi a tankerületekkel és az oktatási intézményekkel közösen, s ők is fogják üzemeltetni. Encs Város Önkormányzatának sem joga, sem hatásköre a digitális munkarenddel kapcsolatos intézkedések, illetve eszközök biztosítása, így tévesek azok az információk, hogy az Önkormányzatnak kell biztosítani laptopokat, tableteket a nem rendelkező tanulók, családok számára, ebben mi nem tudunk segíteni.

Étkeztetés:

Az étkeztetés kivitelezése intézménytípustól függetlenül az Önkormányzat feladata. Az oktatási és nevelési intézmények szerepe a rendszerben az étkeztetési igények felmérése, lebonyolítója az Önkormányzat. A mai napon indul az étkeztetés azoknak, akik az iskola felhívására kérték. Az ételosztás csak elvitelre történik, helyben fogyasztásra nincs lehetőség. Három helyszínen bonyolítjuk le: Encsen a Május 1. úton a szünidei étkeztetéssel azonos helyen, Abaújdevecserben is ugyan ott, ahol nyáron szoktuk, Fügödön pedig a Petőfi úton található Biztos Kezdet házban, 12:00 és 13:30 között.

Kérjük szíves türelmüket és megértésüket mindazoknak, akik az átállás során kellemetlenségeket élnek meg.

Mikola Gergely
polgármester


2020-03-18 13:31