Kereső

A pályázatról

Azonosítószáma:
KEHOP-5.4.1-16-2016-00405 
Címe:
Szemléletformálást célzó programok az energiahatékonyság és a megújuló energiák népszerűsítése jegyében Encs városában 


A projekt megvalósításának legkiemelkedőbb célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét az energiatudatosságra, ezáltal az energiahatékonyságra és költséghatékonyságra, a korszerűtlen energiafelhasználás, a pazarlás rövid és hosszú távú következményeire az egyének, a lakosság, a társadalom és az egész ökoszisztéma szempontjából.
További cél, hogy a megszervezett tevékenységek során a lakosság hozzájusson mindazon információhoz, melyek hozzájárulnak az energiahatékonysági potenciálok fokozottabb kihasználásához, a környezetbarát és energiatudatos mindennapi fogyasztói döntésekhez a lakossági szintű struktúraváltás és fenntartható fejlődés érdekében.

A Encs Város Önkormányzata tervezett tevékenységeiben egy települési szintű interaktív tematikus szemléletformáló programsorozatot valósít meg. Az Önkormányzat egy figyelemfelhívó akciót tervez, melyet a karácsonyi ünnepkör köré csoportosít.
Mindemellett az energiatakarékosságra irányuló ismereteket átadó és népszerűsítő előadásokat, interaktív programokat, és helyi tanulmányi versenyt szervez.
Megvalósít továbbá kapcsolódó szakirányú tanulmányi kirándulást és szakköröket, valamint a honlapján létrehoz egy a projekthez kapcsolódó szakmai tartalommal ellátott aloldalt.


2021-05-28 10:34