Kereső

EFOP-1.8.19-17-2017-00005 PROJEKT


 

 

Egészséged Felelősség. Időt áldozz rá!”

EFOP-1.8.19-17-2017-00005 azonosító számú projekt

Encs Város Önkormányzata 2017. június 2-án támogatási kérelmet nyújtott be az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése- népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése címmel kiírt pályázati felhívásra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 100 %-os intenzitással, 87 672 111 Ft-tal támogatta a projekt megvalósítását.

Tervezett projektidőszak: 2018. június 1. – 2020. május 31.
Tényleges befejezés dátuma: 2020. május 31.

A projekt elsődleges célja, hogy a még le nem fedett térségekben új, járási szinten működő mentális egészségfejlesztés funkcióval bővített Egészségfejlesztési Irodák (EFI) jöjjenek létre, amelyek koordinálják a járás egészségfejlesztési programjait, összekötő kapocsként működnek az egészségügyi alapellátás, a járó beteg szakellátás és az egészségfejlesztési programokat megvalósító szervezetek között.

Az EFI intézményi hátteret biztosít a betegségmegelőzési, egészségfejlesztési tevékenységhez oly módon, hogy aktívan működteti, tartós helyi, járási hálózatba integrálja az egészségfejlesztő tevékenységeket végző szervezeteket.

Az EFI - közvetlen kapcsolatot kialakítva az egészségfejlesztési programok célcsoportjaival – oly módon javítja az egészségügyi ellátórendszer prevenciós tevékenységét, hogy a háziorvosi szolgálatoktól, a járóbeteg szakrendelésről, vagy fekvőbeteg szakellátást követően az Egészségfejlesztési Irodába irányított életmódváltásra szorulókat, vagy saját elhatározásukból életmódváltást kezdeményezőket kockázatbecslés alapján életmódváltó programokba vonják be és követik a programban való részvételüket.

Az Egészségfejlesztési Irodák a hálózatba szerveződéshez, a működéshez folyamatos szakmai támogatást kapnak a szakmai irányításért felelő országos szervtől (EMMI EFI Koordinációs Munkacsoport).

A projekt keretében több mint harmincféle programot kínálunk, ahol minden korosztály megtalálhatja a neki legmegfelelőbb tevékenységet.

Arra biztatunk mindenkit, hogy forduljon bizalommal az Egészségfejlesztési Iroda munkatársaihoz és kapcsolódjon be az általunk kínált programokba!

Dr Basista Erika                                                            Bodnárné Király Erzsébet

          szakmai vezető                                                              projektmenedzser

Kapcsolódó dokumentumok:


2018-11-28 11:21