Kereső
Újabb lakások kialakítása, korszerű közvilágítás


Mikola Gergely,
Encs város polgármestere,
két új beruházás elindításáról tájékoztatja
az encsi polgárokat!


A Vasút úton található volt földhivatal épületében már két lakást kialakítottunk, most lehetőségünk nyílt az épület befejezésére, így további két lakás kialakítását rendeltem meg a Városgazda Kft-től, teljes felújítás mellett. Emellett a Pedagógiai Szakszolgálat számára foglalkozatót alakítunk ki, sajnos a jelenlegi épületükben helyhiánnyal küzdenek, a szakszolgálat munkavégzéséhez pedig elengedhetetlen elegendő hely, hogy megfelelően tudjanak foglalkozni a térségben élő gyermekekkel.

Az elszabaduló energiaárak okán a közvilágításunk költségei háromszorosára emelkedtek, egyedi kormányzati támogatásokkal önerő hozzáadása nélkül tudtuk finanszírozni az éjszakai fényeket, amelyet nagyon köszönünk utólag is! Azonban ahhoz, hogy a több, mint 700 lámpatestünket üzemeltetni tudjuk hosszú távon, energiatakarékos LED fényforrásra kell cserélnünk közel 400 darab lámpatestet. Ezt első körben 131 darab cserét jelent, melynek a megtérülési ideje kevesebb, mint 3 év a jelenlegi energiaárak mellett.
A Petőfi út, Rákóczi út, Bem József út és a Vasút út teljes közvilágítását korszerűsítjük, illetve közel 30 lámpatestet egyéb utcákban, ahol bizonyos esetekben magas fogyasztású lámpatestek is találhatóak elvétve. A tapasztalatokat levonva pedig bízom benne, hogy további lámpatesteket lesz érdemes cserélni.
A két beruházás értéke közel 50 millió forint, amelyet a saját költségvetésünk terhére valósítunk meg.

Mikola Gergely
Encs város polgármestere


2024-01-12 12:17