Kereső
EMLÉKÉV: Encs 40 éve város


Ahogy egy ember életében vannak meghatározó pillanatok, úgy egy település esetében is találunk ilyeneket. Encs történetében 1984. január 25-e az egyik ilyen. 40 éve ezen a napon adták át ünnepi tanácsülés keretében a várossá nyilvánítást jelképező oklevelet. Jelentős pillanat volt ez városunk életében, amely az azt megelőző fejlődés betetőzése volt. A városi rang megszerzése meghatározta múltunkat, jelenünket és jövőnket is. Megkérdőjelezhetetlenül a térségünk egyik fontos településévé, Abaúj központjává váltunk immár hivatalosan is. 
 
Van mire büszkének lennünk. A mai napon ezért elindítjuk az "Encs város 40" emlékévet, amely végigkíséri majd a teljes 2024-es esztendőt, és amelyen keresztül megünnepelhetjük és megélhetjük, hogy encsiek vagyunk. Hogyan?
 
 
2024-re meghirdetjük a "40 év - 40 program" kezdeményezést. Egész évben lesznek majd rendezvények és események, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy korosztálytól és érdeklődési körtől függetlenül mindenki találjon benne olyan programot, amelyen jól tudja magát érezni, amelyeken keresztül meg tudjuk ünnepelni méltó módon az emlékévet. Továbbá változatos kezdeményezéseken keresztül emlékezünk majd meg a várossá nyilvánításról és Encs múltjáról. A részletekről folyamatosan tájékoztatunk majd.
 
2024-ben nem csak vissza, de előre is tekintünk majd. Az elmúlt 40 évben sokat változott, fejlődött városunk, a feladatunk tovább folytatni ezt a munkát. Úgy (is) tisztelgünk múltunk előtt, hogy építjük a jövőnket. Az elmúlt évek legnagyobb városfejlesztési csomagját indítjuk el és valósítjuk meg az idei évben. Kisebb-nagyobb saját beruházásokon és az uniós projekteken keresztül építjük tovább Encset.
 
Reméljük az év során közösen átélt pillanatokon, emlékeken és sikereken keresztül mindenki még jobban szívébe zárja majd szeretett városunkat!    
 
Boldog várossá nyilvánítást Encs!

Mikola Gergely
polgármester

2024-01-25 15:39