Kereső
Jótékonysági bál a Zrínyiben


Mikola Gergely
, Encs város polgármestere részt vett az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola szülői munkaközössége által szervezett jótékonysági bálon.

"15 éve vonták össze a két városi iskolát, ennek köszönhetően az első zrínyis ballagók közé tartoztam 2010-ben.

 

Nagy megtiszteltetés volt a meghívás és a felkérés, hogy nem csak résztvevőként, hanem “köszöntőként” is részt vehettem!" - mondta köszöntőjében.


Ezt követően még hozzátette, hogy bár nem Encs Város Önkormányzata a fenntartója az iskoláknak, a város szerves részei, mert a jövő encsi polgárait oktatják.
Bejelentette, hogy a tavalyi szürke iskola étkezőjének a felújítása után, a Táncsics úton lévő épületben több, mint tízmillió forintból a nyáron a főzőkonyha, melegítőkonyha kerül felújításra. Az iskola hibás aszfaltburkolatait javítja ki az udvaron az önkormányzat. Ezt a tanulók által használt nagy étkező felújítása követi majd. A projektek többségénél már a kivitelezők kiválasztása, a szerződéskötés várható.
Az elmúlt évekhez hasonlóan a zrínyis gyermekek versenyeztetéséhez a polgármesteri civil alapból 250.000 forinttal kíván hozzájárulni a sikeres eredményekhez.
2019 óta, tankerületi pályázatoknak köszönhetően az épületek, udvarok megújultak, az állam támogatásával a fügödi iskola bővítése is jól halad, az önkormányzat által használt épületrészek felújításával is jól áll az önkormányzat. Köszönettet mondott az előző és a jelenlegi igazgatóknak, Szabó Beáta asszonynak, és természetesen Szabó Árpád tankerületi igazgatónak is a megfelelő környezet kialakításáért.


 
  


2024-01-30 18:33