Kereső
Virágos Magyarország különdíjat nyert Encs

Sok munkát igényel, hogy Encs közterületei szépen gondozottak, virágosak. Mindenképpen megéri, hiszen évről-évre elismerést kap érte a város.


 Encs Város Önkormányzata évtizedek óta kapcsolódik be az ország legpatinásabb és legnépszerűbb környezetszépítő versenyébe, és pályázik a  Virágos Magyarország díjaira.
2023-ban már 30. alkalommal hirdettek győzteseket, a jubiláló versenyen. A mozgalom 1994 óta meghatározó szereppel bír Magyarországon, amely tavaly rekordot döntött, mivel minden eddigi évhez képest a legtöbb pályázatot nyújtották be a települések.

Ebben a szoros mezőnyben Encs Biodiverzitás különdíjat nyert, mivel városunk „kiemelt figyelmet fordít az ökologikus szemlélet elterjesztésére, a környezeti nevelés fontosságára. A Madárbarát tanösvény több, mint 100 odúval, méhlegelővel, játszótérrel is felszerelt.”
Az elismerést Mikola Gergely polgármester vette át a novemberi díjátadón.

Köszönjük a Városgazda Kft-nek, kiemelten Oraveczné Száraz Mónika kertésznek a közterületek szépítését, ápolását. Köszönjük Sándor Róbert műszaki irodavezetőnek és munkatársának Varga Zsófiának a Madárbarát település terén végzett munkáját. 


2024-02-12 10:29