Kereső

FIGYELEM

Encs város (Encs, Abaújdevecser, Fügöd) közigazgatási területére
 2024. április 1. – 2024. április 22. közötti időszakra

legeltetési tilalmat és ebzárlatot

rendel el a BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN VÁRMEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI ÉS ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI FŐOSZTÁLY a következők szerint:


Ebzárlat: 

-          tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;

-          kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;

-          a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

-          Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező

a)      vadászebek,

b)      a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,

c)      a katasztrófa-mentő ebek,

d)      a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fent foglalt korlátozás alól.

-          Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

-          Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény (pl. kiállítás, sportrendezvény) nem tartható.

-          A települések sűrűn lakott részein nem történik vakcina kiszórás, a külterületi/külvárosi zöldterületeken azonban igen.

 

Legeltetési tilalom: 

IoT Zóna - agrár - VR-szemüveggel több tejet adhatnak a tehenek
-          a szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni,

-          bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos,

-          az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően – 10-20 hektáros területre kell korlátozni.

-          Tilos a legelő területén, vagy a lakott területen kívül működő állattartó telepek körül a pásztorebek, terelő kutyák használata.

 E n c s, 2024. március 22.   

ENCSI POLGÁRMESTERI HIVATAL   

                                                                                                      


2024-03-24 19:17