Kereső

POLGÁRMESTER
KÖSZÖNTŐ


TOVÁBB

POLGÁRMESTERI HATÁROZATOK

Eseménynaptár

JUTALOM A SZÉP KERTEKÉRT

2020. évben is csatlakozott Encs Város Önkormányzata ahhoz a mozgalomhoz, mely Magyarországon a „Legszebb konyhakerteket” hivatott jutalmazni.


A „Legszebb konyhakert Encsen” megnevezésű program versenykategóriái:

- Balkon                             erkélyen kialakított

- Mini konyhakert               50 m2-ig

- Normál konyhakert          50 m2 felett

- Nagy konyhakert             300 m2 felett

- Zártkert 1.                      zöldséges

- Zártkert 2.                      gyümölcsös

A cél, Encs városában a „Legszebb konyhakertek” program elindításával és működtetésével a konyhakerti termesztés újjáélesztése, a lakóházaknál lévő kertben, zártkertben történő konyhakert-művelés általánossá válása, valamint a lakások erkélyein (balkon) a zöldségek, a fűszer –és gyógynövények termesztésének térhódítása.

 A programra beérkezett javaslatok helyszíni bírálatának lebonyolítása néhány éve a Kertbarátok köréből felkért szakemberek által történik.

  

A zsűrizés a nyár folyamán megtörtént, de a járvány miatt a szokásos ünnepélyes díjátadó elmaradt. A szervezők reménykedtek, hogy javul a helyzet, és személyesen is gratulálhatnak a kertek tulajdonosainak. Sajnos ez decemberig nem történt meg. Az elmúlt napokban így Mikola Gergely polgármester és Keller Ferenc, a Kertbarátok vezetője, a bíráló bizottság nevében minden pályázónak eljuttatta a jutalmakat, mely kis segítség a kertek műveléséhez.Reméljük, a 2021. évben is meghirdetésre kerül a program, és a díjakat méltó körülmények között lehet majd átadni.

 

 


2021-01-20 15:51