Kereső

POLGÁRMESTER
KÖSZÖNTŐ


TOVÁBB

POLGÁRMESTERI HATÁROZATOK

Eseménynaptár

Tevékenyek a közmunkások


Januárban is tovább folytatódik Encsen a közmunka program. A mintegy 90 embert az önkormányzat 2021-ben is foglakoztatni kívánja. A szociális, mezőgazdasági, helyi sajátosság területén, valamint a hosszútávú dolgozók keresete bár nem sok, de így van munkájuk, jövedelmük. A 80.000.- Forint körüli összeg mindenképpen több, mint a  segély, vagy az álláskeresési támogatás.

A város vezetése igyekszik értékteremtő, hasznos munkát adni a közmunkásoknak. A szociális területen nagy szükség van arra, hogy az idősek ellátásában besegítsenek. A mezőgazdaságban Encsen fűszernövényeket, zöldséget termesztenek, gondozzák a gyümölcsösöket, van málna, szeder, ribizli, szilva. A város tisztán, rendezetten tartása is sok munkát ad.

  

Ha azonban ezek miatt lehetne pihenő, akkor is megtalálják azt a tevékenységet, mely hasznosítható, célszerű munkát ad. Így a fügödi csoport a hulladékudvar és a gabonatelep közötti földút-szakasz környezetét tisztítja. Itt rég dédelgetett álma a városnak egy összekötő út építése, amit most próbál saját erőből előkészíteni.


Abaújdevecserben a női munkatársak a kastélyban varrnak, maszkokat, egyéb más praktikus textíliákat készítenek.


2021-01-22 11:06