Kereső

Eseménynaptár

Kedves Encsi Idősek!

Encs Város Önkormányzata számára fontos az idősek, nyugdíjasok megbecsülése és támogatása. Éppen ezért idén decemberben is terveztük a Szeretetnap megtartását, ami azonban a jelenlegi járványhelyzet miatt elmarad. Az erre készült műsort online formában közzé tesszük, és természetesen minden időst is várunk szombaton az adventi programokra a Millenniumi parkba.

Továbbá a tavalyi évhez hasonlóan - utalvány formájában - egyszeri, 4000 forintos karácsonyi támogatást nyújtunk az encsi nyugdíjasoknak, amelyet személyesen eljuttatunk majd minden érintetthez.

FONTOS!

A jogszabályok alapján minden nyugdíjasnak egységesen nem adható már ilyen támogatás, azok kapnak majd, akik az alábbi feltételeknek megfelelnek:

- encsi bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen Encsen élő személyeknek

- aki a 62. életévét betöltötte és részére a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást (saját jogú öregségi nyugdíj, e mellett folyósított özvegyi nyugdíj, szolgálati járadék, megváltozott munkaképességűek ellátása) folyósít

- és az ellátás havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, vagyis 199.500 forintot.2021-12-15 19:52