Kereső

Szociális célú városrehabilitáció
TOP_Plusz-3.1.2-21-BO1-2022-00010 Szociális célú városrehabilitáció (ESZA Plusz) - pályázatunk, melynek címe "Másképpen, más képben!" - Szociális célú városrehabilitáció Encsen, a mai napon kapott támogatói okirat alapján 114.999.962 forint támogatást nyert! 

A kisérő pályázata, melyből közel 300.000.000 forintból infrastrukturális fejlesztéseket valósítanánk meg, pozitív döntés mellett jelenleg forráshiány okán várólistán van. 

A pályázatok fő célja Encs 2-es és 4-es szegregátumának (ezek a Rákóczi Ferenc út szakiskola felőli oldalán található "Szug" és a Vágóhíd úti rész, valamint a Bársonyos utca és a Dózsa Gy. út) a rehabilitációja. Aki folyamatosan követi a beszámolóimat az tudja, hogy a város minden pontján tervezünk beruházásokat. Ezek között vannak könnyebben és nehezebben megvalósítható fejlesztések, ugyanis nem csak rajtunk múlik, de kell az is, hogy a lakosság ebben partner legyen. Mi, a részünkről mindent megteszünk, hogy az egész városban jobb legyen élni, ehhez a mostani pályázatban megjelölt területek is beletartoznak. A piac fejlesztése kapcsán már elindult egy folyamat, annak a környéknek a rehabilitációja és tervünk ezt folytatni is. Nem csak azokért, akik egy beruházás közelében élnek, ha minden lakó érdekében, hiszen egy közösségi teret, legyen az játszótér, vagy focipálya mindenki számára nyitott és elérhető lesz, a városért és minden lakójának készül. Nem különb ettől ez a tervezett beruházás sem. 

A "Másképpen, más képben!" címet viselő projekt keretében az alábbiakat tervezzük megvalósítani 

A pályázat részeként, az Encsi Többcélú Kistérségi Társulással konzorciumban:

- folyamatos szociális munka megteremtése

- a gyermekekre és felnőttekre is koncentrálva fejlesztések, továbbképzések és oktatások (gyümölcs- és zöldségtermesztés)

- foglalkozások a teljesség igénye nélkül: egészségfejlesztés, bűnmegelőzési ismeretek, káros szenvedélyek megelőzése, életvezetési, családszervezési és háztartási ismeretek, pénzügyi és adósságkezelési tanácsadás, szülői kompetenciafejlesztés, valamint konfliktuskezelés

- családi- közösségi kertek kialakítása, önfoglalkoztatás elősegítése

- kreatív játék, sport, roma népismeret és napközis tábor szervezése

- tehetségkutató verseny megtartása

- színház- és mozilátogatás szervezése


Köszönjük Magyarország Kormányának, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlésnek, az Európai Uniónak és Dr. Hörcsik Richárd képviselő úr és munkatársai támogatását, az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás közreműködését, Konyor Judit képviselő asszonynak és munkatársainknak a pályázatírást!

 


2022-12-24 17:45